Exotic dancer

Správna obuv je základom úspechu každej tanečnice. Ak topánky tlačia alebo spôsobujú iné nepríjemné pocity na nohe, veľa toho nenatancujeme a nepomôže nám ani akokoľvek veľké osobné kúzlo. Čo si teda obuť, aby sme mohli pohodlne tancovať celú noc? Ak tancuješ exotické tance ako my, tu je niekoľko tipov od skúsených tanečníc, ktoré sa Ti budú hodiť.

Výber správneho typu obuvi

Náš tanečný prejav sa môže líšiť od iných tancov, ale jedna vec zostáva nemenná - ideálne sú tanečné topánky alebo topánky na podpätku. Kúpiš ich v špecializovaných obchodoch s tanečnou obuvou, v klasických obchodoch s obuvou alebo v sexshopoch, v kamenných predajniach aj online. Topánky na klinovom podpätku, baleríny, topánky s plochou podrážkou alebo sandále nie sú príliš vhodné. Ver či nie, v klube sme sa stretli aj s tanečnicami v žabkách. Nie, tie nie! Nezabudni, že musíš byť sexi a šik, takže výber správneho modelu je mimoriadne dôležitý.

Správná veľkosť

Je zvykom, že niektoré tanečnice nosia do práce o číslo menšie topánky. Napríklad v prípade značky Pleaser je to naozaj nevyhnutnosť. Ak si kúpiš topánky v bežnom obchode, záleží na konkrétnom modeli. Každá topánka sa však pri tanci skôr či neskôr roztiahne. Pri tanci pri tyči je na chodidlo vyvíjaný veľký tlak a najmä predná časť topánky sa v závislosti od tlaku flexibilne zväčší. Ak chceš, aby Ti topánky držali na nohe, nikde sa nešmýkali a boli pohodlné po celý čas práce, určite vám dobre poslúži menšia veľkosť. Iste, netancuješ celú noc, ale aj sa zabávaš, ale neboj sa, o jedno číslo menšie topánky Ti nakoniec budú veľmi pohodlné. Vyskúšaj to a uvidíš. Napríklad naša Marta zvyčajne nosí normálne topánky veľkosti 36 alebo 37, ale všetky jej topánky na podpätku majú veľkosť 35.

Výška podpätku a platformy

Ak si začínajúca tanečnica, buď najprv opatrná a zbytočne neriskuj. Vysoké podpätky = horšia stabilita. Preto je na začiatku tanečnej praxe lepšie zvoliť si obuv s nižším podpätkom. Dôležité tiež je, či dokážeš chodiť na vysokých podpätkoch. S platformou je to však iné. Tu platí, že čím je vyššia, tým sú topánky pohodlnejšie. Ale skrátka, trénuj, a až keď si budeš skutočne istá, vyber si naozaj vysoké topánky. Trochu zdanlivo väčšia krása Ti rozhodne nestojí za pád, zranenie a znemožnenie sa pred zákazníkmi.

Čo v práci nerobiť

Pracovná doba tanečníc je dlhá. Niektoré slečny uľavujú svojim nohám tým, že si prezúvajú topánky. Radi by sme na to trochu upozornili. Je to nevzhľadné a neprofesionálne! Neprezúvaj sa! Zákazníci milujú našu tanečnú obuv. Venuj čas výberu topánok a skutočne sa zameraj na to, aby boli pohodlné a zároveň pekné. Môže sa to zdať obtiažne, ale určite nájdeš ten správny kúsok a čoskoro budeš vedieť, kde kúpiť tie správne topánky.

Čo sa hodí vedieť

Asi nemusíme písať, že je dobré občas používať spreje na topánky a kozmetiku na nohy. Vaše nohy vám pri práci robia veľkú službu a je dôležité sa o ne starať. Každopádne vám chceme dať ešte jedno odporúčanie, čo je užitočné pri nosení otvorených topánok. Vašim nohám bude lepšie, ak v nich budete mať lepiace vložky, ideálne také, ktoré sa dajú prať a opätovne používať. Stoja asi 6 euro a sú skvelé, odporúčame napríklad tieto. Gelové vložky si ale nekupuj, pri potení na nich noha kĺže.

Pohodlie má na Tvoj výkon v roli tanečnice zásadný podiel. Urob si z topánok jednu z priorít, ktorá Ťa pri práci významne pozitivne ovplyvnia.

Len krásná, v rámci možností spokojná a v pohode zaujmeš toľko zákazníkov, koľko potrebuješ.

Aké máš skúsenosti s obutím ty? Napiš nám komentár, budeme mať radosť!

Zdroj: Martina’s Agency
Photo by Eric Nopanen on Unplash