Hustlers
Nielen herečky, ale aj topánky Pleaser zažiarili vo filme!

Vo filmu Zlatokopky (Hustlers) sa starnúcí striptérka Ramona (Jennifer Lopez) ujme mladej kolegyne Destiny (Constance Wu), aby jej pomohla prísť si v striptízovom klube na trochu toho dolárového šťastia. Keď však udrie finančná kríza, donútia ich okolnosti prejsť na nové metódy, v ktorých figurujú sedatíva a neoprávnené výbery z kreditných kariet.

Film svojou námetom pripomína filmy ako Vlk z Wall Street, hlavnými aktérmi však nie sú burzoví makléri, ale striptérky. Namiesto chlapov v oblekoch tak môžete obdivovať ženské telá v lascívnych kostýmoch a krásnych topánkach. Obzvlášť hlavná hrdinka, aziatka Destiny v podaní Constance Wu, tu vyzerá mimoriadne príťažlivo. Aktivita tohoto ženského gangu končí podobné ako osudy chamtivých burzových maklérov, hoci v tomto prípade budú mať diváci určite viac pochopenia.

Film je inak celkovo príjemný, odpočinkový a určite stojí za zhliadnutie. Celosvetová premiéra prebehla 7. septembra 2019 na Mezinárodnom filmovom festivalu v Toronte.
Na Filipínách bol film zakázaný kvôli nevhodnému obsahu.

A aké topánky vo filme zažiarili? To zistíte na konci tohoto článku.

Zlatokopky (Hustlers)
USA, 2019, 110 min
Dráma / Krimi / Komédia

Réžia: Lorene Scafaria
Scenár: Lorene Scafaria
Kamera: Todd Banhazl
Hrajú: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Cardi B, Lizzo, Madeline Brewer, Mette Towley, Trace Lysette, Mercedes Ruehl, Jon Glaser, Frank Whaley, Wai Ching Ho, Rhys Coiro, Stormi Maya, Tia Barr, Vanessa Aspillaga, Usher Raymond, Brandon Keener, Georgia Ximenes Lifsher, Steven Boyer, Doris McCarthy a ďalší