Topánky do postele

Odmietate sex v čižmách alebo lodičkách? Potom možno svojho partnera (a vlastne aj seba samú) zbytočne okrádate o spústu príjemných zážitkov a potešenia. Retifizmus (fetišizmus na ženské topánky) patrí medzi najčastejšie mužské úchylky – a pokiaľ sa nejak zásadne nevymkne z rúk, neexistuje dôvod ho Vášmu partnerovi zakazovať alebo ho v ňom potláčať. Práve naopak.

Stretnúť chlapa „trpiaceho“ retifizmom nie je žiadnou výnimkou – býva totiž považovaný za tretou najčastejšiu sexuálnu úchylku. Hneď po klasickom fetišizme (úchylkou na oblečenie) a fetišizme na latex a kožu. Navyše práve úchylka na topánky sa často kombinuje s úchylkou na kožu – mnoho mužov parádne vzrušíte už len tým, že sa okolo nich párkrát prejdete, prípadne sa o nich i otriete, vo vysokých latexových čižmách.

Sexi nohy aj dôkaz dominancie

Čo vlastne mužov na ženách v topánkach tak vzrušuje? Najčastejšie by ste sa od nich dočkali týchto dvoch odpovedí:

Topánky robia sexi nohy. Asi žiadneho chlapa nerajcuje žena v športových teniskách, najčastejšie ich vzrušujú lodičky alebo čižmy s vysokým podpätkom. Tie opticky predlžujú dámske nohy, robia ich tak štíhlejšími a atraktívnejšími.
Chlapov vzrušuje aj chôdza žien vo vysokých podpätkoch. Donúti ženy chodiť vzpriamene, vďaka čomu vyniknú ženské prednosti, ženy viac vypnú prsia a zadok pôsobí pevnejšie. Krok sa sám od seba zmení z uponáhľaného na ladne kolísavý. Dámy v takom prípade húpu bokmi a zadkom až o 25 % viac, ako v topánkach bez podpätku.

Žena na podpätkoch vyzerá dominantne. Veľa mužov má submisívnu povahu a žiadajú, aby žena bola v sexe nadradená. Aby ich ovládla. Topánky na podpätku túto hru privádzajú k dokonalosti: žena je v nich vyššia, pôsobí sebavedomo, je viac sexi. A to mužov dostáva. Submisívnu pozíciu si pritom občas radi zahrajú aj inak dominantní muži – svedčí to o ich zdravej sexualite a odvahe experimentovať.

Podpätkami k lepšiemu sexu?

Podpätky vo výške okolo sedem centimetrov môžu navyše podľa jednej štúdie pomôcť v sexuálnom živote. Podľa doktorky Marie Angely Cerrutové z talianskej Verony podporuje nosenie takých topánok zapojenie svalov podbruška a panvového dna, ktoré sú pre sex najdôležitejšie. „Štúdia naznačuje, že denné nosenie primerane vysokých podpätkov by mohlo v ideálnom prípade nahradiť aj cvičenie zamerané na panvu,“ tvrdí Cerrutová.

Nie je dôvod sa tomu vyhýbať

Niektoré ženy striktne zastávajú pravidlo, že topánky do postele nepatria. Je to pritom škoda – minimálne za vyskúšanie podobný experiment stojí. Svojho muža potešíte, sama sa budete cítiť sebavedomejšie a hlavne okoreníte Váš sexuálny život o novú skúsenosť. To sa, hlavne v neskoršej fáze vzťahu, počíta.

Okrem toho nezabúdajte na to, že v topánkach v posteli Vás uvidí len partner, ktorý si to praje. Nie je teda dôvod k ostychu nebo hanbe. Ide len o Vašu hru, o Vašu zábavu, o Vaše potešenie. Malé experimenty v posteli ešte nikdy nikomu neublížili.

Na botish.sk kúpite sexi čižmy najrôznejších výšok, farieb alebo aj lesklé latexové čižmy, s platformou aj bez. Nájdete tu tiež lodičky, či sandálky. Niektoré kúsky sú veľmi odvážne a hodí sa len k sexuálnym hrám, iné ale využijete aj na bežné nosenie. Zabijete tak dve muchy jednou ranou – a partner Vám aspoň nebude zazlievať, že ste si zase kúpila nové topánky.

Zdroj: http://www.suprzena.cz/boty-do-postele-patri-chlapi-z-nich-totiz-sili/ a https://www.idnes.cz/onadnes/moda/vysoke-podpatky-zdravi.A190829_125211_modni-trendy_syk
Photo by Andisheh A on Unsplash