to Infinity and Beyond

12 centimetrov. To sú tak najvyššie podpätky lodičiek, v ktorých sa dá ešte ako - tak chodiť.
Až sem však počujem rozhorčený krik žien, že už 10 cm je o život!
Lenže túžba vyniknúť, prekonať tie ostatné a zaujať, tlačí hranice možného vyššie. Aby chôdza bola možná, prichádzajú na pomoc platformy. Vďaka platforme nie je nutný tak veľký sklon nohy a pritom dosiahnu podpätky nebývalých výšin.

Od značky Pleaser USA je to napríklad kolekcia lodičiek Teeze, ktoré pri 14 a pol centimetrových podpätkoch a 4 a pol centimetrovej platforme ponúkajú relatívne pohodlnú chôdzu.

Vyššie podpätky sú už potom vhodné pre špeciálne príležitosti. Na fotenie, modeling, pole dance alebo pre exotické tanečnice a rôzne klubové vystúpenia, či show.

Popredná americká značka topánok Pleaser, u nás známa zatiaľ len u zasvätených, v Amerike ale veľmi obľúbená aj medzi Hollywoodskymi celebritami, ponúka najrôznejšie sandálky, lodičky, čižmy alebo pantoflíčky s podpätkami odstupňovanými po 2 cm. Až donedávna boli najvyššie podpätky vysoké 20 centimetrov. Ale to už dnes nestačí. Niečo by nám o tom vedela povedať Lady Gaga.

Výrobca topánok Pleaser USA sa inšpiroval zrejme vo filme Toy Story (Príbeh Hračiek), kde sa Tim Allen ako Buzz Lightyear (Buzz Rakeťák) preslávil hláškou "To Infinity and Beyond" (Do nekonečna a ešte ďalej). Neexistujú žiadne limity, žiadne medze a žiadny strop. Úlohou nás, ako ľudských bytostí, by malo byť napredovať, objavovať a neustále sa posúvať vpred. Neprestaň sa posúvať ďalej iba preto, že si akurát vychodil školu a myslíš si, že je to vrchol tvojho vzdelania. Neprestávaj sa učiť nové veci, neprestávaj na sebe pracovať a hlavne, hlavne sa nikdy neuspokoj. Pretože neexistuje nič, čo by si nedokázal.

A v duchu tejto filozofie navrhol Pleaser USA kolekciu topánok Infinity (Nekonečno) s úctyhodnými 22 a pol centimetrovými podpätkami a kolekciu topánok Beyond (Ešte ďalej) s 25 centimetrovými podpätkami. Tieto už skutočne nie sú určené na chodenie, o čom informuje aj štítok na topánkach. "Varovanie: Extrémne vysoké podpätky. Nevhodné na chôdzu alebo tanec.
Lenže neboli by sme to my, ľudia, keby sme to nebrali ako výzvu. Že chôdza aj na takýchto šialených podpätkoch nie je nemožná Vás môže presvedčiť naša kolegyňa Catie z najväčšieho austrálskeho obchodu s topánkami značky Pleaser USA - "Shoes of Hollywood". Presvedčte sa sami v nasledujúcom videu: